Ανοιχντή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ στο Πολύκαστρο

Ανοιχντή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ στο Πολύκαστρο

Θ. Καράογλου: “Το Κιλκίς δεν πρέπει να εξελιχθεί στον “φτωχό συγγενή” της Κ. Μακεδονίας

 

Παρέμβαση Γεωργαντά για το Ειδικό Φορολογικό Καθεστώς

 

 

Η δημιουργία οικονομικών ζωνών, η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, το μέλλον του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ και φυσικά η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος που «πνίγει» περιοχές του Νομού κυριάρχησαν στην επιτυχημένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης ΝΟΔΕ Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πολύκαστρο, με κεντρικό ομιλητή τον Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρο Καράογλου.

_MG_5006_0.JPG

Την Νομαρχιακή Συνέλευση άνοιξε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστας Βιολιτζής, πλαισιούμενος υπό του Βουλευτή κ. Γεωργαντά, της κας. Ξοπλίδου και του κ. Παπαδόπουλου τονίζοντας τα τοπικά προβλήματα του Νομού και ιδιαίτερα του Δήμου Παιονίας, αναφερόμενος στην ΠΑΘΕ, στην οριοθέτηση και ανάπτυξη του βιοτεχνικού πάρκου, στο ειδικό φορολογικό καθεστώς της παραμεθόριας περιοχής του Κιλκίς και στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Για το φορολογικό καθεστώς ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γεωργαντάς, παρεμβαίνοντας για το ίδιο θέμα και οι ιδιοκτήτες εργοστασίων κ. Σταύρος Κωνσταντινίδης και Αθανασία Λιάρτση.

Στην τοποθέτησή του, από το βήμα της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παιονίας, ο κ. Καράογλου με τη ιδιότητα και του Τομεάρχη Μακεδονίας και Θράκης του κόμματος, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ενεργό συμμετοχή τους στη διαμόρφωση των πολιτικών προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για μια Ελλάδα πιο παραγωγική και πιο αποδοτική, τονίζοντας με έμφαση ότι ο Νομός Κιλκίς δεν πρέπει να εξελιχθεί στο «φτωχό συγγενή» της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας γενικότερα.

«Εδώ φυλάτε Θερμοπύλες και αυτό συνεπάγεται ότι η Πολιτεία πρέπει να στρέψει την προσοχή της στο Κιλκίς, προκειμένου αυτός ο τόπος να κρατήσει τους ανθρώπους του, να παραμείνει παραγωγικός και να δυναμώσει τη φωνή του» ανέφερε χαρακτηριστικά, ασκώντας δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση η οποία, όπως είπε, με την φορολογική «καταιγίδα» που έχει εξαπολύσει «πνίγει» οικογένειες και επιχειρήσεις.

_MG_5047_0.JPG

Επισήμανε δε την ανάγκη να δημιουργηθούν σε τοπικό και εθνικό επίπεδο ευκαιρίες εξέλιξης και προοπτικές επιχειρηματικής πρωτοπορίας, ενώ εστίασε και στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ώστε αυτός να δράσει πολλαπλασιαστικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας και η ενασχόληση μαζί του να είναι από επιλογή και όχι από ανάγκη.

Αναφερόμενος στην πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «συμφωνία αλήθειας» με την κοινωνία, απαριθμώντας μια σειρά τρανταχτών περιπτώσεων που καταρρίπτουν τον μύθο του περίφημου «ηθικού πλεονεκτήματος» της Αριστεράς.

«Εμείς ως Νέα Δημοκρατία επενδύουμε και πιστεύουμε στην αλήθεια. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να βγει η χώρα από το σημερινό αδιέξοδο. Τα ψέματα, οι εύκολες υποσχέσεις και οι αυταπάτες του Αλέξη Τσίπρα απαξίωσαν την Ελλάδα και “έδεσαν” τους Έλληνες με ένα αιώνιο μνημόνιο που φέρει την υπογραφή των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Ως εδώ. Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας» τόνισε, χαρακτηρίζοντας την συγκυβέρνηση ως τη χειρότερη κυβέρνηση από δημιουργίας του ελληνικού κράτους.

Τέλος ο κ. Καράογλου δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα συνομιλήσει με τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα συμπεράσματα της Νομαρχιακής Συνέλευσης της ΝΟΔΕ Κιλκίς, μα κυρίως να του καταθέσει τις προτάσεις των τοπικών φορέων όπως αναλύθηκαν κατά της διάρκεια της συνάντησης και να του γνωστοποιήσει τις αγωνίες τους.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Βουλευτής ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς, ο πρώην Βουλευτής Θ. Πασσαλίδης, ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κ. Γιαννόπουλος, ο πολιτευτής της ΝΔ Αν. Καζαντζίδης, οι αντιδήμαρχοι Παιονίας Γ. Αδαμόπουλος, Κ. Μεμετζής, Γ. Αλίρης, ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Θ. Βαφειάδης, ο Δημ. Σύμβουλος Κιλκίς Ν. Ταχτσίδης, οι Δημ. Σύμβουλοι Παιονίας Κ. Σιωνίδης, Δ. Μπαβέλης, Γ. Φράγκος, Αιμ. Δεβετζόπουλος, Θ. Απουσίδης, Γ. Συμεωνίδης, ο Διευθυντής του ΕΒΕ Γ. Ηλιάδης, η κα. Αθανασία Λιάρτση, οι πρόεδροι ΔΗΜ.ΤΟ. Κιλκίς Φ. Γεωργιάδης και Παιονίας Αστ. Τάτσης αντίστοιχα, στελέχη του Κόμματος, κ.α.

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων Δήμου Παιονίας
Δήλωση Τονικίδη για τις εκλογές του Επιμελητηρίου
Συναντήσεις Γεωργαντά με τους Πρυτάνεις της Κ. Μακεδονίας
Κ. Βιολιτζής: "Το τελικό αποτέλεσμα δεν μας αφήνει απογοητευμένους"
Ποιοι εκλέγονται στο Επιμελητήριο
Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων Δήμου Παιονίας
Δήλωση Τονικίδη για τις εκλογές του Επιμελητηρίου
Συναντήσεις Γεωργαντά με τους Πρυτάνεις της Κ. Μακεδονίας
Κ. Βιολιτζής: "Το τελικό αποτέλεσμα δεν μας αφήνει απογοητευμένους"
Ποιοι εκλέγονται στο Επιμελητήριο